My Dairy | #3

Hi all!

Vandaag deel ik weer een stukje uit mijn dagboek! Hoe wel ik eigenlijk niet heel veel boeiende dingen heb mee gemaakt, ga ik het toch delen. Ik zal al vooraf vertellen dat ik geen foto’s heb kunnen maken voor de privacy van mijn klasgenoten!

Maandag 23 april 2018

Vandaag gaat het nieuwe rooster op school in. Persoonlijk vind ik het een heel fijn rooster! Zo moet ik op maandag en dinsdag van 10:15 tot 13:30 naar school en donderdag van 10:15 tot 17:15. Op woensdag en vrijdag ben ik dus vrij (dan kan ik lekker focussen op mijn blog! Zo heb ik Xaar’s Reis Wereld op Xaar’s Wereld gezet. Als je zin hebt, scrol dan lekker naar beneden zo zie je dus alle berichten van Xaar’s Reis Wereld, en ga je die vaker terug zien! Maar dat terzijde haha!). Ik ben zo benieuwd naar alle nieuwe lessen! Zo staat bijvoorbeeld activiteiten organiseren en Kwaliteitszorg en professionalisering (twee onderwerpen in een vak) als nieuw vak op het rooster. Alle andere vakken, Loopbaan en Burgerschap, Gezondheid, Keuzedeel, Engels en Stip (een soort van mentoruur) staan de komende tien weken op het rooster. Die vakken hebben we al gehad dit jaar, maar zullen we weer nieuwe dingen leren. Tenminste, dat hoop ik haha!

We beginnen de dag met het vak: activiteiten organiseren. We kregen bij de introductie van het vak te horen dat we een symposium moeten gaan organiseren. Dat is in feiten dat we (in groepjes) een onderwerp kiezen en hier informatie over verzamelen en dat overbrengen op andere leerlingen van andere opleidingen en alle mensen die hier geïnteresseerd in zijn. Dat kunnen dus bijvoorbeeld onze familie zijn. Dit gebeurt allemaal onder lestijd! Dus we hoeven er niet speciaal voor in de avond terug te komen. Dat vind ik heel erg fijn. Ik heb met mijn groepje gekozen voor het rouwproces. Ik mag twee onderwerpen voorbereiden, een spel/boekje wat kan helpen bij het rouwproces (vooral gericht op kinderen) en twee leervragen bedenken. Als jij nog goede ideeën hebt, mag je die altijd zetten in de reactie’s natuurlijk! Ik ben gelijk opzoek gegaan naar twee leervragen. Maar ik ben er nog niet helemaal over uit of ik die zal gaan gebruiken. Ik ga dus nog veder opzoek naar twee goede leervragen op het gebied van het rouwproces.

Na dat we veel gedaan hadden in het vak Activiteiten organiseren had ik het vak Gezondheid.

We hadden nog wat van de afgelopen 10 weken wat presentatie’s houden. Zo was ik ook aan de beurt. Ik had het over gedetineerde. Ik vergat haast adem te halen, ik was ook hartstikke blij dat ik er vanaf was. Gelukkig was ik niet de enige die het spannend vond om te presenteren! Ik ben benieuwd naar het cijfer wat ik hiervoor ga krijgen!

Toen was de schooldag weer voorbij en ging ik weer naar huis. Lekker rustig aan doen. Want ik was aardig moe. Dus ik heb daarna niet zo veel meer gedaan!

Groetjes, Xarifa

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s