Mijn opleiding en ik

Hi all!

Vandaag ga ik meer vertellen over mijn opleiding. Ik plaats wel laat wel eens een foto zien, zowel in mijn story als in mijn feed, op Instagram. En ik krijg dan weleens een reactie in de trant van ‘wat voor opleiding doe je?’. En vandaag vertel ik jullie daar meer over!

Ik volg op dit moment de opleiding Dienstverlening Helpende Zorg en Welzijn, niveau 2. Dit is een hele brede opleiding, waarbij de focus vooral licht op de ouderen en gehandicapte zorg. Dit kan in een dagopvang/dagbesteding zijn, maar ook in instellingen zodat je op de groep kan staan, daar in de thuiszorg of op een afdeling staan. Ook in de opleiding gaat het over het ondersteunen van de cliënten en werknemers. Je moet dan vooral denken aan: het wassen van de client, aan en uitkleden, tandenpoetsen, bedden verschonen, alles eigenlijk met de algemene dagelijkse levensbehoefte (ADL zoals wij dat leren op school ;)) en als Helpende Zorg en Welzijn help je ook bij het ondersteunen van het huishouden. Dus de afwas, stofzuigen, dweilen, wc en douche bonen, en ga zo nog maar even door (Huishoudelijke Dagelijkse Levensbehoefte, HDL is daar weer de afkorting van, haha. Altijd leuk, al die afkortingen!).

Nu zit ik in mijn tweede jaar, en ook gelijk mijn examen jaar. Want een niveau 2 opleiding duurt 2 jaar. Na deze week hoef ik nog maar 10 weken naar school en dan heb ik (de kans is groot) mijn diploma opzak. Mijn klasgenoten en ik zijn nu dus echt de opleiding aan het afronden. Deze week hebben we onze stage periode afgrond (sommige moeten nog wat uren inhalen, maar dat zoeken ze maar lekker zelf uit!). Ik heb mijn stage met 4 goeds en 1 voldoende afgrond. Op stage liep niet alles even lekker. Dus was ik hier nog het meest bang voor of ik het wel zou halen. Maar dat is dus helemaal goed gekomen!

20180418_201112_0001.png

De opleiding vond ik niet heel leuk als ik zo eerlijk mag zijn. Maar ik moet hem hebben om aan de startkwalificaties te voldoen en veder te kunnen met niveau 3. Ik heb niet de klik met mijn klas gehad. Ik wil straks ook niet met de ouderen en gehandicapte werken. Ik wil met kinderen gaan werken. Daardoor sluit de opleiding niet helemaal aan bij mij en mijn wensen! Maar dat komt helemaal goed. Ik hoef nog maar een paar vakken te volgen en af te ronden. En dan is het allemaal klaar. Wat er dan gaat gebeuren, weet ik nog niet helemaal. Maar als ik dat weet dan zal ik dat natuurlijk jullie dat gelijk vertellen!

Ik hoop dat jullie zo wat wijzer zijn geworden over wat ik allemaal op school doe. En wat mij opleiding inhoudt.

Als je nog vragen hebt, mag je altijd die vragen natuurlijk!

Groetjes Xarifa

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s