De Koningsdag Tag | Tag

Hi all!

Vandaag heb ik weer een tag voor jullie klaar staan! Het is de Koningsdag Tag. Het duurt nog ongeveer 2 weken voor dat het zo ver is. Maar ik wou hem al graag invullen! Ik ben getagd door Aukje van Aukjes Wereld. Als je benieuwd bent naar mijn antwoorden op de vragen, lees dan gauw veder!

Deze tag is bedacht door: Volg Mama.

Wat is je allerleukste herinnering aan Koningsdag?

De marktjes die je hebt met Koningsdag. Bij mij hier in Zwammerdam is het niet zo heel groot. Maar Dat mag de pret niet drukken. Ook vind ik het wel leuk om naar de muziek te luisteren die er altijd bij ons gedraaid wordt. Eerst was het altijd bij mijn huis 2 minuten lopen vandaan. Dus ik hoefde nooit persee ergens naar toe voor de muziek. Nu is het sinds 2 jaar is dat helaas niet meer.

Wat vind je zo leuk aan Koningsdag?

Ik vindt het leuk dat mensen allemaal zo blij zijn, het is gewoon gezellig.

Kleed jij jezelf of je kinderen in het oranje of rood-wit-blauw op Koningsdag?

Haha, nee eigenlijk niet. Ik heb helemaal geen oranje in mijn kast. En eigenlijk ook niet iets wat bij elkaar past in rood-wit blauw. Maar ik probeer wel iets met nagellak te doen. Ik heb geen kinderen, dus die kan ik niks aan geven haha.

Doet de school of opvang van je kinderen mee aan de koningsspelen?

Op stage (bij de peuterspeelzaal) doen ze er wel aan. Maar bij de BSO niet. Zelf zit ik op het MBO en doen we er niks mee.

Verkopen of kopen op de vrijmarkt?

Eigenlijk allebei niet. Ik vind het vaak allemaal wat ik zie liggen net niet. Erg he?

Oranjebitter of een oranje tompouce?

Tompouce, ik ben van allebei niet zo heel erg. Maar als ik dan moet kiezen is het de tompouce.

20180411_185545_0001.png

Hoe zou jij de dag invullen als het regent op Koningsdag?

Ik denk dat ik op de iets drogere momenten even naar buiten zal gaan. Maar veder zal ik gewoon lekker rustig aan doen en misschien wel lekker Netflixen en bloggen!

Het leukste oud Hollands spelletje?

Spijkerpoepen.

Koop jij een staatslot voor de Koningsdag trekking?

Nee, je wint vaak toch niet het aankoopbedrag terug.

Wat zou je doen als je voor 1 dag koning of koningin mocht zijn?

Ik zou verstoppertje spelen in het paleis met mijn kinderen (als ik die zou hebben) en de buurtkinderen. En ik zou stiekem de kroon opzetten.

Ik tag Mama dat is leuk! en Wendy’s Leven. Ik wens jullie heel veel plezier met het invullen van deze tag! Ik ben benieuwd wat jullie invullen!

Wat zouden jullie doen als je voor 1 dag koning of koningin mocht zijn?

Groetjes Xarifa

16 comments

 1. Ik moet eerlijk bekennen dat ik weinig op heb met het Koningshuis en dus ook niks bijzonders doe met Koningsdag. Toevallig zijn we dit jaar dan een nachtje weg maar dat is meer omdat ik dan een lekker lang weekend heb.

  Like

 2. Ik vind Koningsdag altijd heerlijk … als het lekker weer is. Regent het dan ga ik niet. Dan is de sfeer altijd zoveel minder leuk vind ik!

  Like

 3. Ik zou heel graag eens een vrij willen zijn op Koningsdag. hahahah nee, dat hoort erbij in het toerisme. Ik zou dan een dag voor het vergeten kind in een pretpark willen organiseren.

  Like

 4. Spijkerpoepen, klinkt pijnlijk… 😉 Ik vind die marktjes leuk, gewoon om langs te lopen. Kijken, kijken, niet kopen. We blijven Nederlanders… 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s