Stemmen, mijn mening

Hi all,

Het zal je vast niet ontgaan zijn. Gister mocht iedereen die een Nederlands paspoort heeft stemmen. Dat zijn heel veel mensen! Hoeveel weet ik niet precies. Helaas kon ik daar niks over vinden! Gelukkig mag hier in Nederland man en vrouw van achttien jaar stemmen!

Ik ben heel blij dat man en vrouw mag en kan stemmen hier! Dat is helaas nog niet zo heel lang dat man en vrouw mogen stemmen in Nederland. Pas in 1887 werd de grondwet aangepast dat man en vrouw mogen stemmen. Dit is allemaal door een vrouw gelukt!

Ik vind het persoonlijk het een heel raar idee dat vrouwen in landen niet mogen stemmen. Het komt op mij over alsof de vrouw in die landen geen recht hebben, en alsof ze geen stem hebben.

IMG_20180321_152810.jpg

Daarom ben ik vandaag ook gaan stemmen. De mevrouw die heeft niet voor niets haar (grote) mond ooit open getrokken om man en vrouw in Nederland gelijk te laten zijn. En als je niet stemt, mag je niet klagen dat het zo slecht gaat met de gemeente vindt ik. Maar goed, dat is natuurlijk een ander verhaal!

Ik ga niet vertellen wat ik allemaal gestemd heb. Dat hou ik lekker van mijzelf haha! Maar ik vertel jullie wel dat ik op een vrouw gestemd hebt, en die woont bij mij in het zelfde dorp! Op het moment van schrijven mag je nog stemmen. Dus ik weet nog niet wat de grootste partij van de gemeente Alphen aan den Rijn is geworden. Maar als ik het weet zal ik het misschien nog wel delen. Maar als ik mij zelf een beetje ken, ga ik mij daar pas heel laat mee bezig houden. Dus het zal niet heel snel in dit artikel staan. Dus als ik er aan denk, deel ik het natuurlijk met jullie!

Hebben jullie nog gestemd? En hebben jullie op een man of een vrouw gestemd?

Groetjes Xarifa

16 comments

 1. Nee, ik heb niet gestemd, maar dat heeft te maken met het feit dat het hele gezin ziek was/is. Dus ja ook zoon en man die mochten stemmen hartstikke ziek en in bed, dus kon ook niemand machtigen (nee, geen familie in de buurt helaas). Maar het is goed dat je zelf wel gebruik hebt gemaakt van je stemrecht.

  Like

  • Wauw wat goed! Ik vind het goed dat het bij jullie verplicht is. Omdat veel mensen het hier in Nederland het niet heel leuk vinden, om te stemmen.

   Like

 2. Ik ben absoluut voorstander van stemmen. Het jammere alleen vind ik dat er voorafgaand aan verkiezingen (of dat nou landelijk of gemeentelijk is) er zoveel wordt verdraaid en gelogen, dat er uiteindelijk maar weinig van terecht komt. Ik weet niet of eng het juiste woord is, maar veel stemgerechtigden doen echt zomaar wat. Geen idee waar ze op stemmen, totaal niet verdiept in waar een partij voor staat. “tja deze meneer was de eerste op de lijst”. Ik weet niet of dat de juiste manier is om met je stem om te gaan, maar dat is een andere discussie, haha. Iedereen is vrij in zijn/haar mening. Of dat nou linksgeoriënteerd is of rechts maakt niet uit, maar zorg alsjeblieft wel dat je je eigen mening kunt onderbouwen.

  Like

 3. ik maak ook altijd van mijn stemrecht gebruik !! Wie niet stemt mag ook niet mopperen, zeg ik altijd! Net als jij stemde ik in Alphen aan de Rijn.

  Like

 4. Ik België hebben we opkomstplicht, dit is dus geen stemplicht, maar je moet je wel naar het stembureau begeven en op zijn minst een kotje binnen gaan) Ik vraag me soms wel eens af wat dit zou geven als dit niet verplicht was, ik denk namelijk dat dat ene grote invloed heeft op de resultaten.

  Like

 5. Ik vind stemmen ontzettend belangrijk! Vind zelf politiek ook interessant en zit in het plaatselijke bestuur van de partij waar ik op stem. Ik vind niet perse dat er op een vrouw gestemd moet worden, ik wil iemand in de gemeenteraad waarvan ik weet dat diegene mijn stem het beste vertegenwoordigd. Of dit een man of vrouw is, maakt mij niet uit.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s